Intapen kan op verschillende delen van het lichaam gedaan worden, zoals je enkels, bovenbenen en polsen. Wanneer je jouw enkel hebt verzwikt, of je hebt je vinger of pols gekneusd kan tapen een oplossing bieden. Het geeft steun tijdens je dagelijkse bezigheden en zorgt dat de klachten niet erger worden. Met door mij professioneel aangebrachte tape wordt je dagelijks leven minder sterk beïnvloed door de ongemakken waar je last van hebt en werk je effectief aan je herstel.

Het traditioneel tapen gebruik ik voor het ondersteunen en stabiliseren van gewrichtsproblemen. Het tapen wordt vooral gedaan wanneer de ergste zwelling van de blessure is afgezwakt, waardoor je dus wel kunt blijven bewegen.

Ik kan je blessure ook tapen wanneer je gaat sporten, zodat je meer stabiliteit hebt. De bewegingsvrijheid van een gewricht wordt bij het traditioneel tapen echter wel beperkt.

Deze behandelmethode kan als doel hebben om verder schade te voorkomen en om door deze beschermende aanpak toch te kunnen blijven bewegen. 

Ik breng de tape nauwkeurig aan, zodat je optimale bescherming geniet van de tape.

Een alternatief op traditioneel tapen is medische tape, die de bewegingsvrijheid niet beperkt en het herstel verder bevorderd. Afhankelijk van je klachten kan medische tape een betere optie zijn.

Voor beide soorten tape zijn er situaties waar het ene type tape beter is dan het andere type tape. Ik kan op basis van de klachten en de ernst van deze klachten een inschatting welk type tape het beste past bij de situatie.