Ik ben geboren in het jaar 1969. In de jonge jaren was ik al actief in de sport. Ook nu nog sport ik veel. Voetbal, wielrennen en mountainbiken, trailrunning en Via Ferrata klimmen. De laatste twee in de bergen van Oostenrijk. In de loop der jaren merkte ik dat op hoog niveau frequent sporten ook de verzorging van geest en lichaam erg belangrijk was. Ik liet mij destijds dan ook regelmatig masseren. Nu ik het niveau van sporten heb aangepast aan mijn leeftijd wilde ik nog wel betrokken blijven bij topsport Nederland.

Ik heb toen besloten de opleiding tot sportmasseur te gaan volgen bij IVS Opleidingen in Dordrecht. Ik heb vervolgens het ESPO en het NGS diploma sportmasseur behaald. Vrijwel direct na het behalen van mijn diploma’s kreeg ik de kans op als sportmasseur aan de slag te gaan bij BVO NAC te Breda. Ik had daar de eerste jaren de C jeugd en later de B jeugd onder mijn hoeden. Ondertussen was ik begonnen met het inrichten van een massageruimte bij mij thuis. Daar ik steeds meer cliënten in mijn eigen praktijk besloot ik te stoppen bij de BVO NAC. In diezelfde periode startte ik met een grotere massageruimte die van alle gemakken voorzien was. Door het volgen van extra cursussen en opleidingen ben ik mijzelf gaan specialiseren in blessures bij mensen die fysiek veel van hun lichaam vragen. (Top)sporters, mensen uit de bouwsector en cliënten die terug kwamen van een operatie en/of behandelingen van een psychotherapeut. Zo volgde ik de opleidingen blessurebehandelingen, sportverzorging en kinesiotaping (MTC). Ook volgde ik de opleiding (wieler)soigneur bij de KNWU en liep ik stage bij de Skill Shimano prof wielerploeg en het BOM Ventoux racing team. In 2020 volgde ik de opleiding Dry Needling bij IVS in Dordrecht. Dry needling is een behandelmethode waarbij ik door middel van een speciale techniek je spieren triggert, zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken. Bij Dry Needling gebruik ik één naald, waarmee ik kortdurend de spier prikkel. Ik prik op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’.

In mijn praktijk leerde ik de invloed van lichamelijke inspanning op sportprestaties: ‘ de impact van sport op het lichaam van het lichaam op sport’. Ik heb toen de opleiding sportfysiologie gevolgd aan het NHBO. Daar leerde ik het ontwikkelen van sporttesten en trainingsprogramma’s, het verrichten van hartslagtesten, voorlichting geven over (het voorkomen van) sportblessures en onderzoek doen naar trainings- en wedstrijdprestaties. Als sportmasseur merkte ik dat naast de fysieke bezigheid in de sport, het grootste deel hiervan zich af speelt in het hoofd en wat het met sporters deed als men op het punt stond te ‘moeten’ presteren. Het steeds beter worden, de druk van buitenaf, en omgaan met blessures. Daarom volgde ik de opleiding sportpsychologie eveneens aan het NHBO. Daar leerde ik alles over sport en motivatie, concentratie, emoties en gevoelens, coaching van jeugdige sporters, de sportcoach, teambuilding, omgaan met blessures, attributies, lichaamsbeweging verplaatst de geest, omgaan met conflicten, en de ontwikkeling van sporttalent tot topsporter.

Ik zie u graag in mijn praktijk voor de juiste behandeling.

Met vriendelijke groet,

Ralph Nagelkerke